This post "About Food - Om mat" was originally uplosded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #odlingskurser #odladinmat #odla #KurseriOdling #TyraOdla #TyrasTrädgård #potager Engarn #Vaxholm #foodposter
Min mat
Jag ramlade över den här listan för ett par dagar sedan. Det var U.S Food Administration som gav ut den som en poster 1917! Riktigt aktuell även idag. Då var det W.I som stod på tapeten, man skulle bli medveten om matens betydelse och att inte slösa. Det är något som jag tycker är lika om inte mer väsentligt idag med tanke på hur våra matvanor ser ut världen över idag. Dessutom är vi nu ett par miljarder till som skall dela på kakan! Närmare 7,4 miljarder människor... and ticking!
Jag har gjort en egen punkt!
Punkt nummer sju på listan över hur jag vill ha min mat.
Listan skulle kunna kompletteras med det som jag bland annat lär ut på mina odlingskurser på Engarn. Vaxholm. Jag strävar alltid efter att odla ekologiskt. Jag blir inspirerad av naturens ekosystem, dess mångfald och naturliga skönhet och försöker efterlikna dess genialitet i min köksträdgård. Som täckodling och samodling exempelvis, det är något jag verkligen förordar. Intresserad att höra mer, då är du välkommen ut till Engarn på en odlingskurs. Mer om dessa hittar du här ODLINGSKURSER och vill du att jag kommer och föreläser så hittar du mer information om det här FÖRELÄSNINGAR